New England som inspirationskälla

Den härliga atmosfären vi har ombord har inspirerats av New England. Inredningen skapas bland annat med produkter från de svenska företagen Lexington, och Ocean House. Till det har vi adderat klassisk skandinavisk design från Stelton.

Lexington

Våra dukar, servetter, kuddar, filtar och handdukar levereras av Lexington.

Lexington är ett svenskt företag som grundades 1997. De designar, utvecklar och säljer sina produkter för hem, kök, sovrum, badrum och de har även klädkollektioner för dam och herr. De inspireras i sin design av den amerikanska östkusten.

Lexington är noterat på Nasdaq Firth North och de verkar på den globala marknaden och återfinns idag på över 20 marknader.

Stelton

Ljusstakar, vaser, brödkorgar och askkoppar i skandinavisk design kompletterar vår känsla av New England.

De vackra blåvita vaserna ingår i kollektionen STOCKHOLM Aquatic av designduon Bernadotte & Kylberg. Med ljus skapar vi en mysig stämning på båten både ute och inne, och de fina ljusstakarna har designats av Søren Refsgaard. Brödkorgarna som är både snygg och praktiska är designade av Klaus Rath. För våra rökande gäster har vi snygga askkoppar designade av den prisbelönte designern Arne Jacobsen.

Ocean House

I spa loungen har vi ett antal tavlor med svartvita foton på vackra strandnära hus och miljöer, alla med en touch av New England.

Tavlorna kommer från Ocean House, ett familjeägt företag från den svenska västkusten. De svartvita fotografierna har familjen själva tagit under sina många resor.

Palhus Förvaltning och Facility Management

Allt eftersom vi jobbar med M/S Molly upptäcker vi nya funktioner vi vill addera och som med allt som nyttjas frekvent, så behövs det ibland lagas något.

Under vintern 2015 gjord vi en ombyggnation i köket. Vi blev mycket nöjda med allt från Palhus förslag till förändringar som bidrog till att stärka känslan av New England, till genomförandet och service. Grunden lades där för ett givande fortsatt samarbete för det löpande underhållet av bygg och el.